علت ورم صورت بعد از عصب کشی چیست؟

ورم صورت بعد از عصب کشی دندان

عصب کشی(درمان ریشه) ممکن است در یک جلسه تکمیل شود یا بسته به شرایط دندان در دو جلسه انجام شود. گاهی در فاصله بین جلسات درمان یا بعد از اتمام عصب کشی(درمان ریشه) ممکن است درد متوسط تا شدیدی وجود داشته باشد و این درد ممکن است با یا بدون ورم صورت بعد از عصب کشی باشد. به این حالت درعلم دندانپزشکی flare-up گفته می شود که به معنای شعله کشیدن ناگهانی است. این یک عارضه ناشایع اما چالش برانگیز است که اغلب باعث نگرانی بیماران می شود.

ممکن است در حین درمان ناحیه اطراف ربشه با وسایل مخصوص عصب کشی یا محرک های شیمیایی مانند شوینده ها و داروهای داخل کانال یا مواد پرکردگی ریشه، تحریک شده باشد یا بقایای عاجی و پالپی از فضای کانال ریشه به فضای اطراف ریشه رانده شود و این عوامل منجر به بروز درد و ورم بعد از کار شود.

اما بروز درد و ورم در روزهای بعد از درمان لزوما به فاکتورهای درمانی مرتبط نیست و فاکتورهای پیچیده دیگری نیز ممکن است در تنظیم پاسخ های التهابی بدن در ناحیه انتهای ریشه تاثیر گذار باشند، به معنای دیگر مجموعه ای از فاکتورها ممکن است سبب بروز پاسخ های متفاوت افراد به پروسه درمانی عصب کشی شود.

خانمی که دستش را روی صورتش گذاشته است.

فاکتورهای مستعد کننده درد و ورم صورت بعد از عصب کشی کدامند؟

بر اساس مطالعات علمی استفاده از یک روش درمانی مشابه در دندان های یکسان در بیمارانی با سابقه پزشکی و دندانپزشکی مشابه هم لزوما به یک نتیجه یکسان نمی انجامد. این بدان معناست که پیش بینی بروز درد و ورم صورت بعد از عصب کشی همیشه ممکن نیست. بر اساس تعدادی از تحقیقات در مواردی که بیمار استرس شدیدی دارد یا درد شدید قبل از کار وجود دارد احتمال درد بعد از کار نیز بیش تر است.

اگر می خواهید بدانید پالپ دندان چیست؟ این مطلب را بخوانید.

همین طور گفته می شود احتمال بروز این حالت در خانم ها بیش تر است. به علاوه در مواردی که درمان مجدد ریشه انجام می شود و نیز در شرایطی که ضایعه وسیع انتهای ریشه وجود دارد، احتمال درد و ورم بعد از کار بیش تر است. ضایعه انتهای ریشه به حالتی گفته می شود که استخوان اطراف ریشه در اثر عفونت ریشه از دست رفته است که نمونه ای از آن را در عکس (رادیوگرافی) دندان می بینیم.

عکس از دندان و ریشه آن

آیا ورم بعد از عصب کشی نشانه شکست درمان است؟

بروز درد و ورم صورت بعد از عصب کشی لزوما ارتباطی به موفقیت دراز مدت دندان ندارد. همین طور ممکن است عصب کشی (درمان ربشه) با کیفیت بالایی انجام شده باشد اما در روزهای بعد از کار درد و ورم شدیدی وجود داشته باشد.

چه راهکاری برای کاهش احتمال درد و ورم بین جلسات درمان وجود دارد؟

مطالعات نشان داده اند که احتمال درد بعد از کار در بیماران مضطرب بیش تر است. بنابراین من به عنوان درمانگر تلاش می کنم با حفظ آرامش و و ایجاد بی حسی عمیق تر در حین درمان به کاهش احتمال درد بعد از عصب کشی کمک کنم . معمولا به بیماران پیشنهاد می کنم بلافاصله بعد از اتمام عصب کشی و یا درمان ریشه دندان مسکنی مانند ژلوفن یا استامینوفن مصرف کنند و همین طوردر چند روز اول (معمولا سه روز)بعد از درمان مسکن راس ساعت مصرف شود تا سطح خونی دارو حفظ شده و به استمرار در کاهش درد بیش تر کمک کند.

اما در مورد مصرف قرص چرک خشک کن قوی برای عفونت دندان در جلوگیری از درد و ورم در بین جلسات درمان هیچ پشتوانه علمی وجود ندارد.

آیا ورم بعد از عصب کشی نشانه عفونت است؟

در بسیاری از موارد ورم صورت بعد از عصب کشی و جلسه درمان هیچ ارتباطی به عفونت ریشه دندان عصب کشی شده ندارد. اگر محرز شود که پاکسازی و ضدعفونی فضای ریشه به طور کامل انجام شده باشد جای نگرانی وجود ندارد و نیازی به هیچ جلسه درمانی اضافی نیست و در اکثر موارد تنها درمان دارویی برای برطرف کردن علائم مورد نیاز است.

اما اگر با بررسی های بیش تر مشخص شود که دلیل این ورم عفونت باقیمانده در ریشه است ممکن است نیاز به یک جلسه درمان اضافی برای خارج کردن مواد از داخل ریشه و شست و شو و ضدعفونی مجدد کانال ریشه باشد.

با درک نیازهای بیماران در حوزه درمان ریشه دندان، دکتر ثنا جباری بهترین خدمات تخصصی درمان ریشه دندان در کرج را با به کارگیری آخرین دستاوردهای علمی و فناوری ارائه می دهد. ایشان با بیش از یک دهه تجربه در این زمینه، همواره در تلاش هستند تا بهترین روش های درمانی را برای حفظ سلامت دهان و دندان شما به کار گیرند. جهت دریافت مشاوره و بهره مندی از خدمات درمانی با کیفیت بالا و در محیطی آرام و دلنشین را می توانید در کلینیک ما تجربه کنید.

متخصص درمان ریشه دندان

درمان درد و ورم بعد از عصب کشی چیست؟

استفاده از کمپرس سرد می تواند به تخفیف ورم کمک کند. مصرف آنتی بیوتیک ممکن است ضروری نباشد مگر در صورت وجود ورمی که به طرز معنی دار در حال گسترش است. برای کنترل درد بعد ار عصب کشی تمرکز اصلی بر استفاده از مسکن است و نه آنتی بیوتیک. ژلوفن یا ترکیب ژلوفن با استامینوفن کدیین به عنوان داروهای رایج برای کنترل درد به کار می روند. برای اطلاعات بیش تر راجع به کنترل درد بعد از کار، این مطلب را تحت عنوان “برای دندان درد چه قرصی بخورم ” بخوانید. همین طور پانسمان دندان باید از لحاظ بلند نبودن چک شود.

ورم  صورت بعد از عصب کشی تا چند روز طبیعی است؟

پیش بینی دقیق بهبودی ورم صورت بعد از عصب کشی ممکن نیست اما بیش ترین احتمال بروز آن در روزهای اول( 72 ساعت اول بعد از درمان) است. این ورم به ندرت بیش تر از یک هفته طول می کشد.

کلام آخر

ورم صورت بعد از عصب‌کشی معمولاً ناشی از التهاب یا عفونت در محل درمان است. این تورم ممکن است به دلیل تحریک بافت‌های اطراف و علت حساس شدن دندان، واکنش بدن به جراحی یا باقی‌مانده عفونت قبل از عصب‌کشی باشد. معمولاً این وضعیت با گذشت چند روز و با استفاده از داروهای ضد التهاب یا آنتی‌بیوتیک‌ها بهبود می‌یابد.

در صورت ادامه یافتن یا شدت یافتن تورم، مراجعه به متخصص درمان ریشه دندان ضروری است تا مشکل به صورت دقیق‌تر بررسی و درمان شود. همچنین، مراقبت‌های پس از عصب‌کشی مانند استفاده از کمپرس سرد و استراحت کافی می‌تواند به کاهش تورم کمک کند.

نوشته شده توسط دکتر ثنا جباری(متخصص درمان ریشه)

سوالات متداول

درمان خانگی ورم صورت بعد از عصب کشی دندان چیست؟

درمان خانگی موثر برای کاهش ورم صورت بعد از عصب کشی دندان شامل استفاده از کمپرس سرد، گرفتن آنتی بیوتیک تجویزی، مصرف داروهای ضد التهاب و استراحت کافیس می تواند کمک کننده باشد.

علت ورم لب بعد از عصب کشی دندان چیست؟

ورم لب پس از عصب کشی دندان ناشی از التهاب و ورم در ناحیه عصب کشی شده دندان است. این واکنش التهابی طبیعی بدن، به آسیب وارد شده به این ناحیه می‌باشد و نشان دهنده روند بهبودی است.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۳ از ۵
از مجموع ۲ رای
دیدگاه های درج شده:

16 پاسخ به “علت ورم صورت بعد از عصب کشی چیست؟”

  1. سلام
    مطلب مفید بود
    ورم و درد بعد عصب کشی برای بنده بیشتر میشود دارو هم اثر نمیکند تا چند روز میتواند ادامه داشته باشد

    • سلام و ادب
      معمولا بیش ترین عوارض بعد از درمان در چند روز اول دیده می شه و به تدریج کم تر می شه ، به ندرت ممکنه یک هفته تا ده روز هم ادامه داشته باشه.

  2. رضا گفت:

    خیلی عالی بودایا احتمال چرکی بودن دندان هنگام عصب کشی بیشتر باعث تورم ودرد نمی شود؟ باتشکر

  3. پیمان گفت:

    سلام من هشت ماه پیش عصب کشی کردم بعد از چند روز بالای دندونم ورم کرده گاهی کوچیک میشه گاهی بزرگ سفت شده ولی دست میزنم یا هوای سرد بهش بخوره درد میگیره چیکاری باید انجام بدم ممنون

  4. مصطفی گفت:

    سلام خسته نباشید بعد عصب کشی چهار دندان وسط نیش هایم وقتی آمپول سری برایم تزریق کرد دکتر به حدثه افتادم از دماغم خون بیرون زد و الا بعد ۴روز زیر چشم و صورتم پف کرده است آیا شما احتمال میدهید بر اثر عمقی بودن آمپول سری به بالابر لب بالایی و بال بینی امsoft palate آسیب زده باشد

  5. مرجان گفت:

    سلام خسته نباشید دندان ۳ رو عصب کشی کردم فردا ظهرش ورم صورتم شروع شد واز بعدازعصب کشی با درد شدیدی همراه بود که روز دوم ورم صورتم بیشتر شد .آیااحتمال عفونت دندان وجود داره؟؟واینکه دندان بالاعصب کشی شده ولی درد دندان تخت پایینم امانم رو بریده

  6. علی گفت:

    سلام وقت بخیر
    من دندان شماره ۴ فک بالا را عصب کشی کردم صبح که از خواب بیدار شدم فقط یک بار مقداری لخته خون در ترشحات بینی مشاهده کردم همراه با کمی سوزش بینی آیا بعدا باعث مشکلی نمیشه و نیاز به پیگیری هست ؟

    • سلام و عرض ادب
      امیدوارم حالتون خوب باشد، اگر برای روز قبل بوده، ممکن است به خاطر تزریق بی حسی باشد، و مشکل خاصی ندارد.
      فقط اگر در روز های آینده ادامه داشت، به متخصص گوش و حلق و بینی خود مراجعه کنید.

  7. Sali گفت:

    سلام عرض ادب ۵ روز پیش دندون ۴ فک بالام رو عصب گشی و پرکردم بعد این مدت هرروز ورم و درد بالای فکم بیشتر میشه کواموکسی گلاو و پنی سیلین تزریق کردم نوافن هم خوردم ولی عفونتش بالای لبم سفت بزرگ شده جوریکه صورتم ورمش مشخصه چرا؟

  8. راضیه گفت:

    سلام و عرض ادب. من روز شنبه دندون شش بالا سمت راستم رو عصب کشی و پر کردم الان بعد از گذشت دو روز همون سمت متورم شده و دردناکه. با اینکه طبق تجویز هم آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنم هم مسکن. الان نسبت به صبح تورم بیشتر هم شده. البته یک ماه پیش کار عصب‌کشی این دندون شروع شد ولی حین کار منجر به بروز آمفیزم شد. الان بعد از یک ماه تونستم ادامه درمان رو انجام بدم. چقدر طول می‌کشی این تورم برطرف بشه و آیا علت خاصی داره؟؟ ممنون می‌شم راهنماییم کنید.

    • سلام و‌ ادب
      خیلی وقت ها ممکنه عوارض طبیعی بعد از درمان باشه
      حتما مراجعه حضوری کنید
      تا بررسی بشه
      دیدن عکس رادیوگرافی و معاینه بالینی کمک کننده هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *