علت دندان قروچه کودکان در خواب

دندان قروچه

کودکان ممکن است از سن 5 سالگی که دندان‌های دائمی شروع به درآمدن می‌کنند، دندان قروچه کردن در خواب را تجربه کنند. در این صورت والدین، ممکن است بخواهند راه حلی را برای رفع مشکل دندان قروچه فرزند خود بیابند. اگر شما نیز از این دسته والدین ها هستید با خواندن این مقاله می توانید آنچه را که باید در مورد دندان قروچه در کودکان بدانید را بیاموزید.

دندان قروچه که علت دقیق آن ناشناخته می‌باشد، زمانی شایع است که دندان های بالا و پایین کودکان به درستی در یک راستا قرار نگیرند. گاهی اوقات ممکن است کودکان در مرحله دندان درآوردن به دلیل درد، دندان قروچه کنند که جدای از اینها استرس و عصبانیت دلیل دیگری است.

علت دندان قروچه در هنگام خواب در کودکان چیست؟

مطالعات نشان می دهد که از هر 10 کودک 2 یا 3 نفر دندان قروچه می کنند. دندان قروچه بیشتر پس از ماه ششم و در هنگام خواب در کودکان نوپا و در حال رشد رخ می دهد. با این حال، کودکان می توانند در طول روز نیز دندان قروچه کنند. اگر نگران دندان قروچه کردن فرزندتان هستید، ابتدا باید دلیل آن را بدانید.

به گفته دندانپزشکان، دلایل مختلفی برای دندان قروچه کردن کودک وجود دارد.

یکی از دلایلی که کودک شما ممکن است دندان قروچه کند ممکن است این باشد که دندان هایش به درستی در یک راستا قرار ندارند.

کودکانی که گوش درد دارند یا از دندان درآوردن احساس ناراحتی می کنند، دندان قروچه خود را به عنوان راهی برای تسکین درد می کنند.

دندان قروچه احتمالاً در نتیجه برخی بیماری ها مانند فلج مغزی یا در نتیجه مصرف داروها است.

دندان قروچه در کودکان بزرگتر به عنوان نشانه ای از استرس یا اضطراب تلقی می شود. تغییر در برنامه معمول کودک یا احساس بیماری می تواند باعث استرس شود و کودک ممکن است دندان قروچه کند.

همچنین بخوانید: علت سیاه شدن بین دو دندان چیست؟

دندان قروچه

علائم دندان قروچه چیست؟

مانند هر مشکل پزشکی، دندان قروچه نیز علائمی دارد. به عنوان والدین، مهم است که این علائم را پیگیری کنید. تعداد و فراوانی علائم شما را به مرحله بعدی راهنمایی می کند. به این ترتیب اگر آسیبی به ساختار دندان کودکتان وارد شد، می توانید متوجه شوید و با پزشک مشورت کنید.

علائم دندان قروچه در کودک شما عبارتند از:

  • داشتن دندان های صاف، ترک خورده، آسیب دیده یا لق
  • مینای دندان فرسوده شده و لایه های عمیق تر دندان ها قابل مشاهده است
  • دندان درد و افزایش حساسیت دندان
  • داشتن عضلات فک خسته یا منقبض
  • داشتن ساختار فک قفل شده که به راحتی باز و بسته نمی شود
  • داشتن درد در فک، گردن یا صورت
  • خواب بی کیفیت و نامنظم

دندان قروچه چگونه درمان می شود؟

در کودکان بزرگتر، دندان قروچه که باعث درد شدید یا ناهماهنگی می شود معمولاً با بریس درمان می شود. این دستگاه نگهبان شب نامیده می شود. این دستگاه به شکل یک قطعه پلاستیکی نازک و قابل انعطاف است که روی لثه های بالایی می رود تا از آسیب دندان ها محافظت کند. با این حال، دندان های کودکان در حال رشد دائما در حال تغییر هستند، که بر تناسب مناسب دستگاه تأثیر منفی می گذارد. همچنین، می‌تواند مشکلات مختلفی در نصب دهان‌گیر برای کودکان وجود داشته باشد.

عوارض دندان قروچه بر کودک شما چیست؟

دندان قروچه که در کودکان رایج است عادت خطرناکی محسوب نمی شود. اما به عنوان یک والدین، طبیعی است که نگران فرزندان خود باشید. دندان قروچه عوارض جدی روی فرزند شما نخواهد داشت. در برخی از کودکان، دندان قروچه باعث درد فک می شود. کودک شما ممکن است نتواند دقیقاً وضعیت خود را برای شما توصیف کند. با این حال، می توان گفت کودکی که به طور مکرر چانه خود را می مالد، از این مشکل رنج می برد.

با انتخاب مسواک مناسب برای کمک به حفظ سلامت دندان کودک خود، می توانید از برخی مشکلات مانند دندان قروچه جلوگیری کنید. شما می توانید با نظارت بر میزان استرس، آرامش و آناتومی دندان های کودک خود راه حلی برای این بیماری بیابید. در صورت لزوم از مشورت با دندانپزشکی که به آن اعتماد دارید غافل نشوید..

همچنین بخوانید: عصب کشی دندان آسیا چگونه است؟

دندان قروچه

چه زمانی باید کودک خود را نزد یک متخصص ببرید؟

اگر کودک شما در بیشتر روزهای هفته دندان قروچه می کند، وقت آن است که با دندانپزشک وقت بگیرید. ابتدا دندانپزشک می خواهد دندان های شکسته، شکسته و از بین رفته را کنترل کند. همچنین ناهماهنگی دندان که باعث ساییدگی می شود را بررسی می کند. اگر آسیب دندان وجود داشته باشد، درمان برای از بین بردن آن برنامه ریزی شده است.

درمان دندان قروچه در کودکان

اولین کاری که باید در کودکانی که مشکل دندان قروچه دارند انجام شود، تماشای کودک در شب است و با زدن آرام کودک در حین دندان قروچه مطمئن شوید که از خواب عمیق به خواب عادی می رود. این یک روش فوق العاده موثر است. ممکن است لازم باشد این کار را هر شب با حوصله انجام دهید تا زمانی که دفعات دندان قروچه کاهش یابد یا به طور کامل از بین برود. با گذشت زمان مشاهده می شود که قروچه دندان ها کاهش می یابد. استفاده از پلاک طبی در کودکان در دوران رشد توصیه نمی شود.

اگر کودک شما دندان قروچه می کند، ابتدا می توانید به دندانپزشک کودکان مراجعه کنید. دندانپزشک در طول معاینه با پاشیدن آب و هوا، دندان ها را از نظر آسیب بررسی می کند. در طول این معاینه، ممکن است از کودک شما سؤالاتی پرسیده شود تا بفهمند آیا استرس دارد یا خیر. اگر مشکل جدی وجود دارد، ممکن است توصیه شود با یک روانشناس کودک یا روانپزشک مشورت کنید.

توصیه می شود اولین معاینه دندان در کودکان پس از رویش اولین دندان شیری (در سن 1 سالگی) توسط متخصص دندانپزشکی کودکان انجام شود.

این مطلب توسط تیم نویسندگان وبسایت نوشته شده است.

دیدگاه های درج شده:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *